Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Marstrands IBK

5 - 6
Kungälvs Idrottshall
19 februari 2009
19:45

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Marstrands IBK - IBK Tygriket 99

Att gneta sig till en uddamålsseger i Kungälv en snömoddig torsdagskväll låter föga glamoröst, men ack så ljuvligt det kan vara. Speciellt när uppförsbacken var monumentalt brant efter halva matchen. Många lag hade garanterat vikit ned sig i det läget och få hade klagat på dem för det. Det är väl kanske rent av det enda vettiga att göra i ett sådant läge. Men som alla också vet så har orden Tygriket och vett sällan passat särskilt bra ihop i samma mening. Tjurskalligare lagmaskin får man leta efter på denna sidan polcirkeln och än en gång gjorde den berömda lagmoralen sig påmind.

Men vi börjar med att backa bandet en aning och se tillbaka på de förutsättningar som denna match vilade på. Tygriket jagade alltså fortfarande den åtråvärda andraplatsen som innebär fortsatt kvalspel till division I, medan hemmalaget Marstrand definitivt kunde säkra kontraktet. Att det var upplagt för en rafflande tillställning behöver man knappast vara "brightare" än Terry för att räkna ut. Krydda sedan detta med att det var just torsdagskväll, uselt väglag med trafikolycka och oändliga köer på vägen, parkettgolv och de senaste säsongernas poängkungar Piitan och Puh på frånvarolistan, så förstår alla att det inte enbart var att ställa ut skorna för en promenadseger.

Tygriket inledde dock mycket frejdigt och tog omgående ledningen med 1-0. Man hade sedan bud på ett antal mål till men skärpan i avsluten saknades något. Tillslut straffade sig Tygrikets offensiva anstormning och Marstrand kunde vid flertalet tillfällen vända spelet och kontraslå. Tygriket blev på detta vis hårt straffade men var ändå vid gott mod efter första perioden då det spelmässigt såg ljust ut.

Detta ljus släcktes dock omgående efter att man gick på en riktig stjärnsmäll i början av mellanakten då Marstrand väl enkelt tilläts göra två mål på tio sekunder i numerärt underläge till råga på allt. Därvid den monumentala uppförsbacken som förmodligen hade knäckt de flesta.

Tygriket lät sig dock inte nedslås utan gnetade oförtrutet vidare och det skulle visa sig att det trots allt var deras kväll. Marstrands försprång åts så sakteliga upp och i takt med att målen trillade in tog Tygriket över initiativet i matchen. Den tredje perioden var en av lagets bästa denna säsong och Marstrand tilläts nästan inte komma till avslut.

Med oavgjort på resultattavlan och dryga fjärdedelen av den tredje perioden kvar att spela kom så det förlösande segermålet. Ett mål som på något sätt kändes signifikativt för Tygrikets ihärdiga gnetande då det får sorteras in under rubriken "skitmål". Grodden slänger lite halvt på chans, halvt i panik, iväg en boll från mittplan mot motståndarkassen. På sin bana mot målet studsar bollen på det mesta i sin väg och hittar tillslut retfullt in bland nätmaskorna i buren. Vild glädje utbröt bland spelare och tillresta supportrar som sedan lyckades reda ut stormen och tillsammans förenas i ännu ett underbart segerjubel.

Säkerligen var det en mycket bitter förlust för hemmalaget som ju hade ett klart grepp över tillställning. En innebandymatch är dock aldrig avgjord förrän slutsignalen ljuder och detta bevisades än en gång i denna match. Marstrand lär dock inte behöva oroa sig för att degraderas då de fortfarande har såväl fyra poängs förspång som avgörandet i egna händer. Dessutom är laget mycket bra i sina bästa stunder och har dessutom några riktigt duktiga spelare i laget.

En av dem tåls att lyftas fram lite särskilt, nämligen Thomas "Legenden" Andersson som 41 år ung fortfarande håller mycket hög klass. Även om han kanske inte stod för karriärens bästa insats i matchen mot Tygriket talar ändå 17 mål på sju matcher sitt tydliga språk. Respekt! Att "Legenden" sedan är en oerhört sympatiskt och trevlig person såväl på som vid sidan av planen gör inte saken sämre. Sådana profiler behövs även i division II och bli inte förvånade om han står där på motståndarsidan även nästa säsong.

Något annat som var mycket glädjande och tåls att lyftas fram var att domarparet som stod för en mycket solid insats. Tobias Lindgren och Emil Jungåker var nya bekantskaper för Tygrikets del och de skötte sin uppgift med bravur. Därför blev också matchen välspelad och schyst även om det hårda närkamperna duggade tätt i mittzon.

Till sist...
Kvällens största glädjeämne var trots allt Tygrikets tillresta supporterskara. Att ha ett sådant troget stöd betyder oerhört mycket för laget och samtliga spelare är mycket tacksamma för detta. Därför kändes det också kul att kunna ge valuta för stödet genom att bjuda på en riktigt nervkittlande och underhållande match och inkassera ytterligare tre värdefulla poäng.

Matchfakta:
Marstrands IBK - IBK Tygriket 99 5-6 (3-2, 2-2, 0-2)

0-1 Tommy Gunnarsson (Jesper Sunnerås)
1-1
1-2 Daniel Eliason
2-2
3-2
4-2
5-2
5-3 Tommy Gunnarsson
5-4 Viktor Nydén (Kristoffer Arvidsson)
5-5 Daniel Eliason (Björn Andersson)
5-6 Martin Andersson (Daniel Eliason)

Skott: 35-28
Publik: 412 ???
Utv: MIBK 1x2, TT99 -
Domare: Tobias Lindgren & Emil Jungåker

Hôven
¤¤¤ GB-gubben
¤¤ Grodden
¤ He-Man
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 2 1 0 3
Martin Andersson 1 1 0 0 1
Viktor Nyden 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Jesper Sunnerås 1 0 1 0 1
Kristoffer Arvidsson 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 22 nov 2008, 15:00 IBK Tygriket 99 - Marstrands IBK 9 - 3